Volledig scherm
De Julianastraat in Wageningen ligt net buiten het parkeervergunningengebied in de Indische Buurt © DG/Eric Wijnacker

Wageningen breidt vergunning parkeren uit

WAGENINGEN - Op verzoek van buurtbewoners breidt Wageningen het gebied voor parkeervergunningen rond de binnenstad uit. Personeelsleden van winkels en bezoekers van de binnenstad zullen een andere plek moeten zoeken om te parkeren.

Op verzoek van bewoners van de Indische Buurt en Veluvia-Zuid worden in die beide Wageningse buurten parkeervergunningen verplicht.

Vanaf 1 april is het van maandag tot en met vrijdag tussen 12 en 17 uur niet meer toegestaan om zonder vergunning te parkeren. Bewoners van de wijken (Javastraat en omgeving en Veluviaweg en omgeving) kunnen voor 45 euro een vergunning voor hun auto kopen, maximaal drie vergunningen per adres. De gemeente had gepeild of de bewoners er voorstander van zijn en dat bleek in meerderheid het geval. 

Sportstraat

Door het invoeren van de vergunningen kunnen bezoekers en werknemers van de binnenstad daar voortaan niet meer een hele dag gratis parkeren. Dat veroorzaakte nogal wat parkeeroverlast waar de buurtbewoners last van hadden. 

Bewoners van de iets verder van de stad gelegen Sportstraat en Veluvia-Noord hebben in meerderheid zo'n vergunningensysteem in hun buurt verworpen. Momenteel wordt onderzocht hoe bewoners van de Veerstraat en Wilhelminastraat denken over het invoeren van parkeervergunningen in hun straten.

Binnenstad

In en rond de binnenstad en rond Rustenburg is er in veel straten al veel langer sprake van parkeervergunningen, ook op zaterdagen.  Op zaterdagen gelden de parkeervergunningen niet voor de Indische Buurt en Veluvia-zuid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei