Wageningen helpt bestaande koopflats levensloopbestendig te maken

WAGENINGEN - Oplaadpunten voor scootmobielen en automatische deuropeners. Dat soort nieuwe voorzieningen in bestaande appartementencomplexen moeten ervoor zorgen dat Wageningse ouderen langer zelfstandig in hun koopflat kunnen blijven wonen.

Volledig scherm
Wethouder Han ter Maat. © Herman Stover

De gemeente Wageningen wil aan Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) leningen aanbieden om hun complexen levensloopbestendig te maken. Het gaat om een lening bij de gemeente onder gunstiger voorwaarden dan doorgaans bij banken te krijgen is. Het gaat niet om aanpassingen in de woningen zelf, wel om voorzieningen in de algemene ruimtes van de flat. Zodat ouderen zich daar makkelijker zelfstandig kunnen redden. 

Wethouder Han ter Maat: ,,Senioren moeten, en willen vaak ook, langer zelfstandig thuis blijven wonen. Er ontstaat de komende jaren in Wageningen een tekort aan woningen voor senioren waar wonen en zorg gecombineerd kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat mensen langer in hun vertrouwde woning kunnen blijven, starten we nu met een lening om de wooncomplexen levensloopbestendiger te maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei