Volledig scherm
De Wageningen Universiteit. © Archieffoto DG

Wageningen kiest voor krapper rondje rond campus universiteit

WAGENINGEN - Het kwam voor de oppositie als een verrassing, maar de Wageningse coalitie heeft gekozen voor een nieuwe bereikbaarheidsvariant: een krapper rondje om de Campus. 

Als het aan D66, GroenLinks en Stadspartij Wageningen ligt dan komt er een onderzoek of milieueffectrapportage naar een nieuwe campusroute. Vanaf de Mansholtlaan komt er een nieuwe weg die net voor de Dijkgraaf afbuigt naar het zuiden en dan nabij de Blauwe Bergen aansluit op de Nijenoord Allee. 

Dassenbosje

Het grote voordeel volgens de coalitie: het Dassenbosje wordt gespaard, de nieuwe weg komt wat verder van de woningen in Noordwest af te liggen en het wordt rustiger op grote gedeelten van de Nijenoord Allee bij de wijken Rog- en Tarthorst,

Sceptisch

Toch kreeg deze nieuwe variant niet de handen op elkaar bij de oppositie. CDA-fractievoorzitter Martijn Weenink noemde het een 'wanhoopsamendement', omdat de coalitie het niets eens zou kunnen worden over andere oplossingen. En de oppositie is zeer sceptisch of de provincie Gelderland en Wageningen UR (eigenaar van gronden waarop de nieuwe weg moet komen te lopen) hier wel mee in zullen stemmen. 

Bezorgd

Sterker nog: de oppositie verwacht dat de provincie hier geen genoegen meeneemt en zelf met een inpassingsplan zal komen. Dat dan mogelijk wel door het Dassenbosje en dicht langs de wijk Noordwest zal kunnen lopen. De provincie is bezorgd over de bereikbaarheid van het mondiale kenniscentrum Wageningen UR en vreest dat het verkeer in de toekomst vast gaat lopen.

De Vallei