Wageningen krijgt twee ondernemers als centrummanagers

WAGENINGEN - Wageningen krijgt twee ondernemers uit de binnenstad als nieuwe centrummanagers: Ilonne Bongers van Bas Buitensport en Robert Frijlink van de Gelderse IJzerhandel. Ze werden woensdagavond gepresenteerd op de jaarvergadering van de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW). 

Er waren veel gegadigden om Tom Kool op te volgen, die per 1 januari vertrekt.  SOW-voorzitter en HEMA-eigenaar Ruud van Doorn is blij met de nieuwe centrummanagers: ..Met Ilonne en Robert hebben we enthousiaste opvolgers gevonden. Hoewel afscheid nemen van Tom moeilijk zal zijn. Hij is het gezicht van de SOW en is al 14 jaar heel gedreven om Wageningen op de kaart te zetten.” 

Vooral de activiteiten en festivals, ook op de maandelijkse koopzondagen, trekken veel publiek naar de stad. Momenteel wordt vooral gewerkt aan het verfraaien en versterken van de zijstraatjes in de stad. Ook de leegstand, hoewel die afneemt en relatief meevalt, verdient aandacht.

Bongers en Frijlink zijn blij met hun benoeming. Bongers: ,,We hebben superveel zin om aan de slag te gaan. We kennen elkaar al veel langer en we vullen elkaar goed aan.’’  Frijlink: ,,We hebben voor ogen de sterke activiteiten, die nu al in het centrum gehouden worden, te behouden en aan de slag te gaan om een ijzersterk activiteitenprogramma in de Wageningse binnenstad op te zetten.’’

Volledig scherm
Ilonne Bongers en Robert Frijlink volgen samen de Wageningse centrummanager Tom Kool (rechts) op. © Foto SOW

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei