Sporthal De Vlinder en bijbehorende kantoortoren
Volledig scherm
Sporthal De Vlinder en bijbehorende kantoortoren © Henk van Holland

Wageningen steekt 2,5 miljoen in klimaatneutrale gebouwen

WAGENINGEN - De gemeente Wageningen wil in 2030 volledig klimaatneutraal zijn. ,,En om dat doel te bereiken zijn we heel ambitieus'', zegt klimaatwethouder Lara de Brito. 

5 reacties

 • Dion

  4 jaar geleden
  Die vlam moet echt blijven branden, staat voor onze vrijheid en daar zijn vele mensen voor gestorven.Je kunt zelfs de groenste stad van Europa zijn (Nijmegen) en je schoolkindjes op schoolreisje naar Oeganda sturen, dan nog haal je de klimaatdoelstelling. De biologiemeester heeft een projectje in Oeganda, vandaar. 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  De tekst in dit artikel klopt niet: Klimaatcompensatie en CO2-compensatie zijn termen die aangeven dat voor een organisatie, een (productie)proces of een product, de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd. Klimaatneutraal is vrij makkelijk, je koopt je energie groen (CO2 neutraal) in en klaar. Energieneutraal betekent dat de energie die het gebouw nodig heeft het gebouw zelf opwekt. 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ga jij morgenochtend even bij het gemeentehuis posten. 3 kwart komt met de fiets, betaald door de gemeente.
 • J.F. Verwoert

  4 jaar geleden
  Zullen we dan de gasvlam van het "bevrijdingsmonument" meteen maar uitdoen! Verbruikt meer energie dan mening gebouw en maakt de klimaatdoelstelling niet serieus.  
 • Paul Ven

  4 jaar geleden
  Nu nog het " bereikbaarheidsprobleem" groen oplossen......gaan jullie dan eindelijk parkeergeld heffen....je personeel stimuleren met de fiets of het ov te komen...

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei