Snelfietsroute Arnhem Wageningen bij Doorwerth.
Volledig scherm
Snelfietsroute Arnhem Wageningen bij Doorwerth. © Erik van 't Hullenaar

Wageningen verruilt naam 'snelfietsroute' voor 'doorfietsroute'

WAGENINGEN - De snelfietsroute Wageningen-Arnhem wordt in de toekomst doorfietsroute genoemd. Dat doet het college van burgemeester en wethouders omdat bewoners van de Veerstraat in Wageningen vreesden dat de snelfietsroute Wageningen-Arnhem, die in hun straat begint, de omgeving zou veranderen in een fietsracebaan. 

Begin 2017 start in de Veerstraat de doorfietsroute naar Arnhem. ,,Omwonenden waren bevreesd dat er na aanleg echt hard en snel gefietst zou gaan worden’’, zegt wethouder Han ter Maat. ,,Daarom hebben we er voor gekozen om vanaf nu het woord doorfietsroute te gebruiken. Dat woord komt beter overeen met het doel van dit provinciale project: zo ongehinderd en comfortabel mogelijk doorfietsen.’’

Cosmetische verandering

Naast deze cosmetische verandering heeft het college, na liefst zeven bijeenkomsten met buurtbewoners, ook een paar concrete wijzigingen in het definitieve plan opgenomen. Zo vreesde bewoonster Ingrid Ketting na lezen van het oorspronkelijke plan dat ze haar invalidenparkeerplaats zou kwijtraken. In de nieuwste versie staat een parkeerplaats in de buurt van haar huis ingetekend, inclusief invalidenparkeerplek. De ingreep kost wel twee bomen, maar die worden volgens het college elders in het gebied gecompenseerd.

Het is de bedoeling dat de snelfietsroute eind dit jaar en uiterlijk begin volgend jaar klaar is. Het is nog niet helemaal bekend wanneer de aanleg begint. Als een aannemer is gevonden, start die zo snel mogelijk met de werkzaamheden. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei