Zicht vanaf de sterflat aan de Dijkgraaf in Wageningen.
Volledig scherm
Zicht vanaf de sterflat aan de Dijkgraaf in Wageningen. © Tamara Reijers

Wageningen wil álles qua bereikbaarheid nog eens onderzoeken

WAGENINGEN - De nieuwe Wageningse coalitie, die nu in de maak is, vraagt de provincie om voor de milieueffectrapportage (MER) alle mogelijke tracé's op en rond de Wageningen Campus te onderzoeken. En dus niet alleen de Campusroute tussen de Campus en woonwijk Noordwest, waar de provincie inmiddels aan werkt.

26 reacties

 • Chris Vos

  5 jaar geleden
  Grappig, maar uw opmerking klopt niet. De foto is een afbeelding van de busbaan die over de campus loopt, niet van de Mansholtlaan. Op de busbaan mag geen gewoon autoverkeer. De busbaan is daarmee het minst gebruikte stukje asfalt in de gemeente (en daar buiten). Hij kwam er via een inpassingsplan van de provincie, na lang dralen en uitstelgedrag van de gemeente Wageningen. 
 • Rutger

  5 jaar geleden
  Ja nog een keer onderzoeken er is al voldoende onderzoek gedaan. Zou bijna denken dat u er persoonlijk belang bij heeft, bij nog een onderzoek
 • P.E G

  5 jaar geleden
  Kiezen doe je op basis van verschillen.Die moeten dan wel duidelijk zijn, dus gedegen onderzoek van alle opties is zeker op zijn plaats!
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Na ik begrijp moet de wijk Noordwest niet zeuren volgens menig Wageninger die hieronder reageert.Groene elite in Noord West, nou dat valt wel mee. Hebben we bij de afgelopen verkiezingen niet Groen Links laten winnen? De stemmers zaten niet alleen in Noordwest.Noordwest denkt alleen maar aan de onverantwoordelijke toename van fijnstof. Maar de weg moet er volgens Connect komen en niet langs/door het Campus, want oh wee dan krijgen zij de lading fijnstof. Nee, dan maar deponeren bij de oudere garde en de kinderen in Noordwest. Oh wat denkt Connect mee met Wageningen. Eigen belang dus!
 • Simone Sevink

  5 jaar geleden
  Dus nergens wordt de optie over de Kielekampsteeg-Plassteeg-Bennekomsesteeg-Egelsteeg-Slagsteeg genoemd? Hier ligt namelijk al een weg.
 1. Klimaatactivisten die actie voerden bij Rabobank moeten van OM boetes betalen: ‘Wie is hier nou echt aan het vernielen?’
  PREMIUM
  2

  Klimaatac­ti­vis­ten die actie voerden bij Rabobank moeten van OM boetes betalen: ‘Wie is hier nou echt aan het vernielen?’

  Tegen zes klimaatactivisten uit Ede, Wageningen en Nijmegen is vrijdag 425 euro boete geëist voor het beplakken van het Rabobank-hoofdkantoor in Utrecht met posters. De officier van justitie sprak van ‘een zinloze en doelloze vernieling’, maar volgens een 31-jarige Nijmegenaar was hun vervolging ‘een poging om activisten die opkomen voor al het leven op aarde monddood te maken’.

In samenwerking met indebuurt Ede