Wageningen wil pop- en cultuurpodium in oude postkantoor

WAGENINGEN - Het Wageningse college gaat in de komende maanden met iedereen praten die ideeën heeft voor, of wil bijdragen aan kunst en cultuur in het oude postkantoor in Wageningen.  De meeste fracties, met CDA en VVD als belangrijkste tegenstanders, steunen wethouder Lara de Brito in deze aanpak.

Het is een rotte kies, het sinds 2010 gesloten postkantoor aan het Plantsoen in Wageningen. Daar is iedereen het wel over eens, bleek ook maandagavond weer tijdens de politieke avond in het Wageningse stadhuis. CDA en VVD vinden dat het idee van Bennekommer Gerben Kuipers (van CineMec en het Wageningse Molenstraattheater) om er een hotel te vestigen evenveel aandacht verdient.  

Maar de meerderheid van de Wageningse gemeenteraad steunt enthousiast het streven van het college om eerst te kijken naar de haalbaarheid van kunst en cultuur. Met, als grote wens, een Wagenings poppodium. In een stad met zoveel jongeren zou daar grote behoefte aan bestaan. 

Het streven naar een poppodium wordt ondersteund door Wageningen Live, Unitas en Popcultuur Wageningen.  SP-raadslid John Heemskerk had ergens gelezen dat het wel tot 10 jaar zou kunnen duren voordat de nieuwe voorziening er is. ,,En daar zijn wij tegen. Nieuwbouw is misschien niet nodig, verbouw tot het poppodium dat wij graag willen kan ook.'' De Brito beloofde dat het geen 10 jaar gaat duren.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei