Edenaar Aalbert Burger loopt met kleindochter Roos door Belmonte Arboretum in Wageningen
Volledig scherm
Edenaar Aalbert Burger loopt met kleindochter Roos door Belmonte Arboretum in Wageningen © Herman Stöver

'Wat? Geven we zo weinig subsidie?'

WAGENINGEN - De bezoekers van Belmonte Arboretum zijn verbaasd, en sommigen zelfs onthutst, als ze horen welke structurele subsidie de vermaarde botanische tuin krijgt van de gemeente Wageningen: ,,Wat? Slechts 9.000 euro. Geven we zo weinig subsidie?''

2 reacties

  • Hennie Brouwer

    4 jaar geleden
    De kop is wel stemmingmakerij. Belmonte was ooit van de WUR. De gemeente Wageningen heeft in wezen niks van doen met Belmonte (altijd in particuleire handen geweest)  omdat het nu een stichting betreft.  Andere arboreta in Wageningen (De Dreijen -stichting het Depot- en Stichting Arboretum Oostereng- draait op vrijwilliger -) moeten het ook met minimale subsidiegelden doen. Veelal wordt er geld uit diverse potjes geplukt. Misschien moet de stichting Belmonte Arboretum toch nog eens met de WUR om de tafel tenslotte is het hun erfgoed wat onderhouden moet worden.
  • David

    4 jaar geleden
    Wageningen geeft het geld liever uit aan sociale voorzieningen dan aan groen. Dat blijkt wel aan alle besluiten van de afgelopen jaren. Daarnaast zou de WUR ook wel wat mogen bijgedragen aan het groen. Mogen ze er ook colleges geven over echt groen in plaats van plaatjes in boeken en op computer schermen.En een euro entree voor bezoekers? Ook niet verkeerd. Het is een supper mooi terrein wat moet blijven bestaan.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei