Gisterochtend werd er opnieuw een leiding geraakt bij de aanleg van glasvezel in Ede-Zuid. Dit keer was het raak op de Trumandreef.
Volledig scherm
PREMIUM
Gisterochtend werd er opnieuw een leiding geraakt bij de aanleg van glasvezel in Ede-Zuid. Dit keer was het raak op de Trumandreef. © AS Media

Wéér leiding geraakt tijdens aanleg glasvezel in Ede: 'Kaarten kloppen vaak niet meer’

Dinsdagochtend werd er een leiding geraakt bij de aanleg van glasvezel in Ede-Zuid. De zoveelste keer in korte tijd, tot frustratie van sommige buurtbewoners. Opdrachtgever KPN wijt de ontstane overlast aan gedateerde kaarten.

3 reacties

 • jan frank

  4 maanden geleden
  UH gedateerde kaarten kom op zeg. Leidingen staan juist op de kaart of niet juist, dat heeft niet met gedateerd te maken, wijzigd een leiding van positie dan staat die daarna weer in gewijzigde positie goed op de kaart. Zoniet of heeft men verzaakt bij wijziging die registratie tijdig en juist te doen, of men kan kaart niet lezen, of men neemt gewoon de moeite niet meer om een kaart te lezen. Let wel met huidige reeds lang mogelijke meet systemen kan dat alles tot op centimeter nauwkeurig!
 • Francis Wally

  4 maanden geleden
  Zijn de kabels en of leidingen dan verschoven?
 • Pieter-Jan Hulsbosch

  4 maanden geleden
  Die kaarten zijn nooit niet gedateerd. Is hier prima geregeld in Nederland. Is het personeel dat onbekwaam Is en de kaarten niet goed lezen.
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei