Volledig scherm
De Apeldoornseweg is een verbindingsweg tussen Ede en Otterlo. © Google Streetview

Weg tussen Ede en Otterlo gaat vier weken dicht

EDE/OTTERLO - De provinciale weg N304 tussen Ede en Otterlo is vanaf 25 september vier weken dicht. Er wordt groot onderhoud gepleegd.

 Verkeer dat tussen Ede en Otterlo rijdt moet in september en oktober rekening houden met flinke omleidingen. De asfalt deklaag wordt vernieuwd en er worden aanpassingen doorgevoerd om de weg veiliger te maken.

25 september

Het groot onderhoud aan de provinciale weg N304 staat gepland vanaf 25 september, na de Airborne Herdenkingen, en duurt tot 20 oktober. Dit om de verkeersaanvoer naar bijvoorbeeld de paradroppings op de Ginkelse Heide niet in de problemen te brengen.

Maar na 25 september is doorgaand verkeer tussen Ede en Otterlo dus vier weken lang niet mogelijk. Omleidingsroutes, onder meer via de N224 en daarna de weg Arnhem-Otterlo, worden dan aangegeven. Consequentie is dan wel dat een ritje van minder dan 11 kilometer er dan een van 24 kilometer wordt.

Fietsenstalling

Naast het vervangen van het asfalt krijgt Otterlo een grotere fietsenstalling langs de N304 bij het dorp. De huidige is vaak te klein om het grote aantal fietsen te kunnen herbergen. 

De werkzaamheden op de N304 worden overigens wel gedurende drie weekeindes stopgezet. Dan kan het verkeer gebruik maken van die weg. De reden is dat er op 26 september, 6 en 13 oktober gewerkt wordt op aan de N224, de weg over de Ginkelse Heide die als omleidingsroute fungeert. Als de N304 dan niet opengesteld zou worden zou het verkeer in de regio spaak lopen. 

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei