Volledig scherm
© ANP

Werkstraf voor Edenaar
die sloeg met kettingslot

ARNHEM/ EDE - Een 18-jarige man uit Ede is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, nadat hij na een avondje stappen met een kettingslot insloeg op een passant. Daarnaast krijgt de Edenaar een celstraf van 180 dagen, waarvan 167 voorwaardelijk. Tot dat oordeel kwam de rechtbank van Arnhem donderdag.

Het incident vindt plaats in de vroege ochtend  van 24 december 2017. De Edenaar raakt betrokken bij een massale vechtpartij in het centrum van Ede. Met het kettingslot van zijn scooter zwaait hij in het wilde weg, als gevolg waarvan hij twee omstanders hard raakt. Die raken daardoor lichtgewond.

Vrienden helpen

De verdachte erkende twee weken geleden al ter zitting in de fout te zijn gegaan: ,,Het werd zwart voor mijn ogen. Ik wilde mijn vrienden helpen.’’  Waarom hij zou het met kettingslot tekeer ging, kon hij niet meer voor de geest halen. ,,Normaal gesproken ben ik juist degene die als eerste wegloopt bij een confrontatie.’’

De officier van justitie had geen goed woord over voor het gedrag van verdachte en ook de rechtbank vindt dat de Edenaar over de schreef is gegaan. Omdat de man nog niet eerder met justitie in aanraking is geweest, is een groot deel van de celstraf voorwaardelijk.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei