Volledig scherm
Sander van 't Foort © Waterschap Vallei en Veluwe

Wethouders Renswoude bekend

RENSWOUDE - De nieuwe coalitie in Renswoude is er al uit: Sander van 't Foort (CU), Marieke Teunissen (VVD) en Arnout Wijs (Dorpsbelangen) worden de nieuwe wethouders.

Onder leiding van formateur Jan Wolleswinkel hebben de beoogde coalitiepartijen mondeling een akkoord op hoofdlijnen bereikt over een coalitieprogramma en de portefeuilleverdeling.  De wethouders voor CU en VVD gaan elk voor 0,8 fte aan de slag, Dorpsbelangen voor 0,6 fte.  Om de gewenste sterke bestuurskracht te realiseren en recht te doen aan de nieuwe politieke verhoudingen is voor maximale invulling van de formatieplaatsen gekozen.

Katalysator

Quote

Er was opeens snel witte rook

Jan Wolleswinkel, formateur Renswoude

De komende weken zal de tekst van het coalitieakkoord verder worden uitgewerkt, zodat in de raad van 29 mei het nieuwe college kan worden beëdigd. Formateur Wolleswinkel zegt dat de gesprekken soepel zijn verloren: ,,De komst van de derde coalitiepartner, Dorpsbelangen dus, heeft als een katalysator gewerkt. De verstandhouding is goed, dus er was opeens snel witte rook.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei