Wie een goed plan heeft voor zorghulp kan in Wageningen subsidie krijgen

WAGENINGEN - Wageningers die denken een bepaalde zorgvraag beter te kunnen oppakken dan officiële instanties kunnen subsidie krijgen om dat aan te tonen.

Volledig scherm
© Thinkstock

Wie kan aantonen dat 'ik kan het beter (of goedkoper en toch goed)' klopt, maakt kans op een deel van de miljoenen euro's die Samen Wageningen jaarlijks gaat verdelen om aan de zorgvraag van Wageningers te voldoen. Veel instanties, organisaties en bedrijven dingen mee in de aanbestedingsprocedures voor allerlei vormen van thuis- en andere zorghulp. 

Wethouder Lara de Brito vind het 'spannend, maar heel mooi' dat Wageningen ruimte gaat maken voor de zogeheten 'Right to Challenge', het recht om uit te dagen. Wie zich met een serieus alternatief meldt kan tot 2.000 euro aan voorbereidingskosten declareren. 

Samen Wageningen heeft een budget om tot 10 'challenges' te kunnen subsidiëren. De Brito: ,,Het kost geld maar kan ook leiden tot meer nog meer betrokkenheid en innovaties. En het geld dat bezuinigd wordt als zo'n challenge slaagt vloeit dan terug naar Samen Wageningen zodat we aan nog meer zorgvragen kunnen voldoen.’’ 

Het is de verwachting dat groepen Wageningers samen gaan werken om zo'n challenge te kunnen uitwerken. En vervolgens natuurlijk ook uit te kunnen voeren.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei