Windmolens bij Lelystad. (foto ter illustratie)
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens bij Lelystad. (foto ter illustratie) © HANS VAN WEEL

Windmolens WUR in Lelystad tellen niet meer mee voor Wageningen

WAGENINGEN - Wageningen moet zich nog meer gaan inspannen om zijn duurzame energiedoelen te halen. Tot nu toe telde de stad namelijk de windmolens van Wageningen University & Research (WUR) in Lelystad mee als zelf duurzaam opgewekte energie. Vanaf dit najaar hanteert Wageningen nieuwe berekeningen, waarbij alle duurzame energie binnen de gemeentegrenzen moet worden opgewekt.

2 reacties

 • van Bennekom

  2 maanden geleden
  In navolging van vele anderen komen de windmolens in Maneswaard.
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  nou wageningen waar zetten jullie die dingen neer? in je eigen gemeente? nou de protesten zullen niet mals zijn.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei