Woede over ‘bloedbad’ op Veluwe: tegenstanders afschot trekken langs Veluwse dorpen met protest

Ze zijn woedend over het ‘bloedbad’ dat eraan zit te komen op de Veluwe. Tientallen sympathisanten van Faunabescherming beginnen op dit moment aan een maanden durende actie tegen het afschot van vele duizenden wilde dieren.  Ze vinden het onbestaanbaar dat meer dan 10.000 wilde zwijnen, edelherten en damherten de kogel wacht

10 reacties

 • patrick wijgman

  1 maand geleden
  Als er door Corona geen buurt bingo meer is ga je een andere hobby zoeken, en zie daar…. Hoop dat de buurt bingo weer snel open kan en dat dit geneuzel stopt. Ga demonstreren tegen gasten die wilde zwijnen voeren vanuit de auto (en dat alleen voor de foto ) als je dan toch een hobby zoekt.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Prima actie...beter dan ze straks laten verhongeren , het levert tevens voor de liefhebbers een lekker stukje vlees op , en misschien ook nog een leuk kleedje in de vorm van een wolvenhuidje ..? want die kan dan ook tevens meteen worden meegenomen tijdens de jacht als bijvangst.....zijn we daar ook meteen van af....dus zet daar ook maar een 308 of een Brenneke op....!
 • bart verplak

  1 maand geleden
  Hoog tijd om de stand van de FBE's drastisch naar beneden bij stellen.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Als de dieren straks door overbevolking en weersomstandigheden massaal het loodje leggen staat deze organisatie weer op de achterste benen, het zal ook nooit goed zijn.
 • JRJ Aalberts

  1 maand geleden
  Er zijn teveel zwijnen en reeën op de Veluwe, goed te zien ook aan de vele omgewoelde plekken Het is toch fantastisch om dit biovlees te consumeren? Als er niet gejaagd wordt komt er nog veel meer wild Lijden ze honger, zijn er dadelijk weer mensen die willen bijvoeren…. maar zijn er straks geen boeren meer, want die worden allemaal al weggepest…
 1. Zo ziet jullie eigen miljoenennota eruit: ‘Jongeren kunnen niet aan een huis komen, dat slaat toch nergens op?’
  PREMIUM
  video
  5

  Zo ziet jullie eigen miljoenen­no­ta eruit: ‘Jongeren kunnen niet aan een huis komen, dat slaat toch nergens op?’

  BEUNINGEN - Het is weer de derde dinsdag van september, oftewel: Prinsjesdag. Naast opvallende hoeden staat de jaarlijkse plechtigheid in het teken van de troonrede van de koning én de presentatie van de miljoenennota. Maar welke plannen hebben mensen zelf voor belangrijke thema’s als het klimaat en wonen? En waar gaat hun eigen geld komend jaar naartoe?

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei