Wolvenspotters na het welpennieuws? , ‘Je moet veel geluk hebben er eentje te zien’

Dit is het mooiste moment van de dag. Als de zon net op is. En de nachten het kortst zijn. Kroondomein het Loo op de Veluwe is het kantoor van boswachter Jan Huttinga. Maar op dit soort momenten werkt hij tussen het genieten door. 

Meestal doet hij dat alleen. Soms komt hij bij het krieken van de dag op zijn ronde een wandelaar tegen. Dat mag: na zonsopgang mag je op de paden van de Veluwe wandelen. ,,Dat zijn genieters’’, weet Huttinga. Maakt hij even een praatje met ze. 

Volledig scherm
Een wild zwijn steekt een bospad over in kroondomein Het Loo, in de buurt van Gortel. Wie vlak na zonsopgang een wandeling maakt in dit deel van de Veluwe, heeft grote kans op het zien van wild. © Henri van der Beek

Het nieuws over wolvenjongen op de Noord-Veluwe is een dag oud, maar drommen spotters heeft het niet op de been gebracht. Je moet ook wel heel veel geluk hebben een van de wolven op de Veluwe tegen het lijf te lopen. Het overkwam Benny Pieters uit Epe en zijn vriendin Renée Storm van Leeuwen. ,,Potjandorie’’, moppert Huttinga met een glimlach. Hij heeft de wolf zelf nog nooit gezien. En een toevallige passant wel. ,,Potjandorie.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei