Zeer kritisch advies bewoners: Stel opening Lelystad Airport uit

EDE - Het overvolle Nederlandse luchtruim moet eerst opnieuw worden ingedeeld, zodat er überhaupt plaats is voor vliegroutes van Lelystad Airport. Pas dan kan het vakantievliegveld eventueel open. Dat is de kern van het zeer kritische bewonersadvies dat minister Cora van Nieuwenhuizen vanmiddag ontving.

5 reacties

 • UwHakker

  5 jaar geleden
  Beste mensen, we doen er allemaal aan mee; wie wil er nu geen goedkope vliegvakantie naar een zonnig oord? Laten we eens bij ons zelf beginnen en minder vliegvakanties boeken in plaats van te verwachten dat de politiek onze zelf gecreëerde problemen oplost. Dat kan nooit tot een bevredigende oplossing leiden. Laten we ons bewust zijn van het effect van ons eigen gedrag... 
 • Rene11

  5 jaar geleden
  Zowel ion dit dossier als in dat van de gaswinning in Groningen speelt Alders de "ga maar rustig slapen" rol. 
 • Dik Lange

  5 jaar geleden
  Goed initiatief, maar verwacht niet dat de politiek hier iets mee gaat doen. De luchtvaart-lobby is erg machtig. De gewone burger wordt geconfronteerd met milieubelasting op milieubelasting maar het zeer vervuilende vliegen wordt alleen maar gestimuleerd onder het mom van werkgelegenheid.
 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Bij Schiphol eisen ze nu "je weet toch dat er een vliegveld is dus niet klagen" bij aankoop nieuwe huizen. Maar hier wordt gewoon een vliegveld geopend en krijgen we ineens gratis lawaai.
 • Nicky

  5 jaar geleden
  Nu maar hopen dat burgerparticipatie meer is dan een ambtelijke term voor 'doekje voor het bloeden'.

In samenwerking met indebuurt Ede