Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © DG

Ziekenhuis Gelderse Vallei kruipt uit financieel dal

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kende in 2016 een mager financieel jaar. Om dat te voorkomen, wordt dit jaar 600.000 euro bezuinigd. Het personeel blijft echter buiten schot, zo stelt het ziekenhuis.

Midden vorig jaar gingen de alarmbellen af in Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) in Ede, zo staat in het jaarverslag over 2016. Het ziekenhuis leek op een miljoenenverlies af te stevenen. In dat licht bezien was de winst van 275.000 euro een meevaller, maar vergeleken met de positieve saldo's over de voorgaande jaren (3,5 miljoen euro in 2015 en 4,2 miljoen in 2014) was 2016 een mager jaar. Het dreigende miljoenentekort werd uiteindelijk met hulp van de zorgverzekeraars afgewend.

Dit jaar moet het beter gaan. Een van de maatregelen die het ziekenhuis nam is een bezuiniging van 600.000 euro. ,,Dat heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De totale formatie blijft 1.700 plaatsen’’, zegt een woordvoerder. Het ziekenhuis, een belangrijke werkgever in de regio, schrijft tegelijkertijd dat wat betreft bezuinigen 'de rek er wel uit is'.

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei