Omwonenden van de voormalige vuilnisbelt in Wekerom maken zich zorgen over de 'lekkende belt'.  De fundering voor een uitkijktoren heeft er volgens de bewoners voor gezorgd dat de afdeklaag van de vuilnisbelt is gaan scheuren.  Er lopen nu giftige stoffen uit de berg. Op de foto v.l.n.r Simon Blasweiler, advocaat van de bewoners, mevrouw Verkerk en de heer Wiersma.
Volledig scherm
Omwonenden van de voormalige vuilnisbelt in Wekerom maken zich zorgen over de 'lekkende belt'. De fundering voor een uitkijktoren heeft er volgens de bewoners voor gezorgd dat de afdeklaag van de vuilnisbelt is gaan scheuren. Er lopen nu giftige stoffen uit de berg. Op de foto v.l.n.r Simon Blasweiler, advocaat van de bewoners, mevrouw Verkerk en de heer Wiersma. © Herman Stöver

Zorgen bij bewoners over lekkende ‘de Bult’ in Wekerom

WEKEROM - De oude stortplaats ‘de Bult’ in Wekerom lekt giftige stoffen. Dat zeggen omwonenden die zich ernstig zorgen maken over de schadelijke gevolgen van de lekkage. Zij willen dat de gemeente optreedt, omdat ze vrezen voor hun gezondheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei