Het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen.
Volledig scherm
Het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen. © Zuster Anneke Kemkers

Zusters verkopen Diaconessenhuis in Amerongen

AMERONGEN - Het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen is verkocht. Stichting Heart Cry gaat, samen met een aantal aanverwante organisaties, gebruikmaken van het pand. 

De diaconessen verkochten het pand, omdat het te groot werd voor het huidige aantal diaconessen. Ook de toetreding van nieuwe diaconessen bleef uit. Zij verhuizen begin 2019 naar een nog nieuw te bouwen pand in het hartje van Amerongen. In het nieuwe gebouw met zeven appartementen en vier eengezinswoningen, starten ze samen met enkele gezinnen en/of alleenstaanden een nieuwe leefgemeenschap.

Bijbelschool

Heart Cry is een interkerkelijke appèl- en opwekkingsbeweging die al langere tijd op zoek was naar een centrale plek in Nederland om de activiteiten en aanverwante bedieningen onder te brengen. De fulltime Bijbelschool ‘Gospel for Europe’ voor discipelschap, zending en evangelisatie te Hilversum krijgt vanaf volgend jaar hier een definitieve plek, evenals de zaterdagopleiding van Bijbelschool Filadelfia. Naast de Bijbelscholen gaat ook het platform Hart voor het gezin vanuit het gebouw in Amerongen opereren.

Quote

Het was voor ons belangrijk dat de nieuwe bestemming van het gebouw recht zou doen aan de geschiede­nis van deze voor ons bijzondere plek

Zuster Greet Verhoeven, leidinggevend diacones

Zuster Greet Verhoeven, leidinggevend diacones: ,,Bij de verkoop was het voor ons belangrijk dat de nieuwe bestemming van het gebouw recht zou doen aan de geschiedenis van deze voor ons bijzondere plek. We zijn blij dat de plannen van Heart Cry daar mooi bij aansluiten.”

De verwachting is dat Heart Cry het pand in juli 2019 betrekt. Op 2 mei is de ondertekening van het koopcontract.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei