Volledig scherm
© Herman Stöver

Zwembad in Ede sluit onveilige glijbaan na 10 ongelukken binnen 2 weken

VideoEDE - De Crazy Cone, de nieuwe glijbaan van zwembad de Peppel, is per direct tijdelijk gesloten voor bezoekers. In ruim twee weken tijd vonden tien incidenten plaats. Daarbij moest drie keer een ambulance langskomen.

De glijbaan blijkt vooral onveilig voor volwassenen. 

Een van de slachtoffers had een gebroken enkel nadat ze te hard tegen een van de delen van de glijbaan aan sloeg. Een woordvoerder laat weten dat het zwembad met de bouwer gaat overleggen om te kijken hoe de glijbaan veiliger gemaakt kan worden. 

Volwassenen

,,Alle incidenten vonden plaats met volwassenen”, stelt Jessica Oosten van Sportservice Ede. ,,Vermoedelijk heeft het met de snelheid te maken waarmee zij door de glijbaan heen gaan.” De glijbaan was in september al klaar maar kon pas vlak voor de herfstvakantie open. De keuringsinstantie had de baan al wel goedgekeurd maar er moesten nog enkele aanpassingen worden gedaan die buiten de certificering vielen en niets met het glijproces van de baan te maken hadden. Na enkele aanpassingen kon de Crazy Cone wel open.

Tekst gaat verder onder de video

Minder water

Al enkele dagen na opening vond het eerste incident plaats. Op dat moment heeft het zwembad meteen maatregelen genomen. De instructie voor de baan werd aangepast, er werd een medewerker bij het begin van de baan neergezet en de waterafgifte werd aangepast.

Dat bleek echter niet afdoende. En dus gaat de glijbaan dicht tot die weer veilig gebruikt kan worden. ,,We willen dat het veilig is voor bezoekers”, zegt Oosten. 

Oproep
Heeft u zich bezeerd in de Crazy Cone in Ede? Blauwe plekken opgelopen of erger? En wilt u daar iets over kwijt? Dan komen wij graag met u in contact! Mail ons uw verhaal naar: redactie.ede@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei