Volledig scherm
Het zal nooit duidelijk worden hoe het 9-jarige meisje Salam heeft kunnen verdrinken. © AD

Zwembadpersoneel wil reconstructie van verdrinking Salam (9) in Rhenen

De verdediging van het personeel van zwembad ‘t Gastland in Rhenen wil dat er een reconstructie komt van de verdrinking van het Syrische meisje Salam in september 2015. De advocaten brachten dat vandaag naar voren tijdens het hoger beroep voor het gerechtshof in Arnhem.

Twee badjuffen en een badmeester zijn eerder door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur vanwege dood door schuld. Maar volgens hun advocaten was het badpersoneel niet verantwoordelijk voor het drama.

Stiekem

Volgens de verdediging lijkt het erop dat de 9-jarige Salam, die niet kon zwemmen, na afloop van de zwemles stiekem is teruggegaan naar het bad en daar in het diepe is verdronken. Als dat zo is, waren de begeleidende docenten verantwoordelijk, want het toezicht van het badpersoneel houdt op op het moment dat de kinderen het water verlaten, aldus advocaat Mariska Pekkeriet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei