Volledig scherm
Zwembad Valkenhuizen in Arnhem. © DG

12 miljoen euro voor nieuw zwembad Valkenhuizen

ARNHEM - Arnhem trekt ondanks voortdurende bezuinigingen een bedrag van 12 miljoen euro uit voor een nieuw zwembad op Sportcentrum Valkenhuizen.

Van het huidige zwembad is al geruime tijd bekend dat het economisch en technisch aan het einde van zijn levensduur is. Arnhem wilde aanvankelijk samen met de gemeente Rheden een nieuw zwembad realiseren, maar daar voelden de buren uiteindelijk niets voor. Rheden wil nu in 2018 beginnen met de bouw van een nieuw binnenbad (kosten: circa 7 miljoen euro) in de Gruttostraat in Velp.

Renovatie
Behalve nieuwbouw was renovatie van het huidige bad een optie. Dat zou 8,4 miljoen hebben gekost. Ondanks die lagere (ver)bouwkosten, zijn de jaarlijkse lasten van een nieuw zwembad lager dan die van een opgeknapt oud zwembad, blijkt uit onderzoek. Dat is een gevolg van de betere exploitatiemogelijkheden van een compleet nieuw gebouw.

Nieuwe locatie
Het huidige zwembad wordt gebruikt door opleidingen van roc Rijn IJssel, zwem- en waterpoloclubs en voor school- en recreatiezwemmen. Wanneer zij een duik kunnen nemen in het nieuwe bad (op een nieuwe locatie op het sportcentrum) moet vóór de zomer duidelijk zijn.