Volledig scherm
Dion Mons alias Devin Wild. © Gerard Til/HH

17-jarige hardstyle-dj Devin Wild maakt anthem voor Dreamfields (audio)

ARNHEM/ LATHUM - De ster van Devin Wild, echte naam Dion Mons, is rijzende. De 17-jarige hardstyledeejay uit Arnhem staat op het festival Dreamfields op 9 juli in Lathum tussen grote namen als Steve Aoki en Sidney Samson en maakte zelfs het anthem voor het festival: Children Of The Sun.

„Ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan, maak wel al jaren muziek op de computer. Op mijn veertiende stuurde ik demo's naar verschillende platenmaatschappijen. Die waren geïnteresseerd, hadden alleen geen idee wat ze met zo'n jonge jongen moesten beginnen. Ze wilden me nog niet de muziekwereld inschoppen”, beschrijft de inmiddels 17-jarige het begin van zijn carrière.

Contract
Op zijn zestiende tekende hij een contract en sindsdien draait Devin Wild op festivals en feesten. „Het is erg hard gegaan.”

Hoop festivals
"Deze zomer sta ik op een hoop festivals. Behalve op Dreamfields onder meer op Dance Valley. In augustus draai ik op een feest dat wordt gehouden op een cruiseschip dat van Stockholm naar Tallinn vaart. Erg gaaf. En wellicht ga ik nog naar Azië en Zuid-Amerika voor optredens. Geen tijd voor vakantie, dus.”

Uitverkocht
Dancefestival Dreamfields is zaterdag 9 juli bij recreatieplas Rhederlaag in Lathum. Het festival is volledig uitverkocht.

Het volledige interview met Dion Mons is te lezen in De Gelderlander van dinsdag 28 juni, als e-paper verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl

Beluister hier het anthem voor Dreamfields 2016