Volledig scherm
© Politie

18-jarige verstopt zich achter heg bij politieachtervolging

WESTERVOORT - Door zich te verstoppen achter een heg, dacht een 18-jarige Arnhemmer vanmorgen de politie te slim af te zijn. Agenten zaten hem op de hielen omdat hij er met hoge snelheid vandoor was gegaan nabij Westervoort.

De verstopplek van de 18-jarige bleek echter niet goed genoeg. Hij werd gevonden, opgepakt en wordt verdacht van heling, diefstal en vernieling. De auto waarin hij reed was gestolen.

Onverlicht
De politie kwam de man op het spoor toen ze hem rond 02.30 uur met zijn auto over de Rivierweg bij Westervoort zagen rijden. Omdat de auto onverlicht reed seinden de agenten met hun koplampen.

Achtervolging
In plaats van de lampen alsnog aan te zetten, reed de man er met hoge snelheid vandoor richting Arnhem. Daarop werd de achtervolging ingezet. Op de Schaapdijk reed de man van de weg af, het hoge gras in. Daar kwam zijn auto tot stilstand tegen een boomstronk. De man stapte uit en vluchtte te voet verder. Niet veel later werd hij gevonden.

Bekende
De auto bleek een dag eerder te zijn gestolen in Arnhem. De man, die een bekende van de politie is, heeft tijdens de achtervolging meerdere verkeersregels overtreden. Ook dit wordt hem ten laste gelegd.