Volledig scherm
© PZC

20 tot 30 chalets op de Wielerbaan illegaal bewoond

WAGENINGEN - Bij een grote controle is donderdag aan het licht gekomen dat op het Wageningse vakantiepark De Wielerbaan zo'n 20 tot 30 mensen permanent wonen. In alle vroegte werd op elke deur op de camping aangeklopt om te kijken wie er in de chalets verbleef.

De gemeente gaat bekijken welke vervolgstappen er worden genomen. Met de controle wilde de gemeente in beeld krijgen wie op het recreatiepark verblijven, of dat mag en of het veilig is.

Dwarsbomen
Samen met een reeks inspecteurs – van de douane, belastingdienst, omgevingsdienst, SSW – voerden gemeente, politie en brandweer de controle uit. Een persoon werd aangehouden omdat hij de politie dwarsboomde. Hij is aangehouden en mag binnenkort voor de rechter verschijnen.

Niet toegestaan
Volgens burgemeester Geert van Rumund werd de controle uitgevoerd in navolging van controles op andere recreatieterreinen in de Vallei-regio. „Er lijkt namelijk steeds meer een omslag te zijn naar permanente bewoning, terwijl dat niet is toegestaan. De Wielerbaan is een recreatiepark en daar moet het gebruik dan ook op gericht zijn."

Tijdens de controle werd door de Belastingsdienst beslag gelegd op drie auto's. Ook werd een aantal openstaande vorderingen geïnd en kon de politie een aantal openstaande boete innen. Een automobilist zonder geldig rijbewijs kreeg een boete.