Volledig scherm
© ANP

32-jarige Arnhemmer verdacht van mishandelen ex-vrouw

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 32-jarige Arnhemmer ervan dat hij zijn ex-vrouw mishandelde. De man, die vandaag voor de rechter stond, zou zijn ex tijdens hun huwelijk gemiddeld drie tot vier keer in de week hebben toegetakeld. Justitie eist een celstraf van tien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.

De man zou de vrouw tijdens hun huwelijksreis in Turkije, in het najaar van 2014, al hebben mishandeld. In het hotel zou de man de keel van de vrouw hebben dichtgeknepen. Ze is daarna met verschijnselen van hyperventilatie in het ziekenhuis opgenomen.

Ambulance
Thuis zouden de mishandelingen verder zijn gegaan. De vrouw ging regelmatig langs de huisarts voor haar verwondingen. Ook de ambulance moest er een keer aan te pas komen; de vrouw bleek een gebroken oogkas te hebben. Haar ex-echtgenote zou haar hebben geslagen toen zij op haar mobiele telefoon keek. Aan artsen vertelde ze in eerste instantie dat van de trap was gevallen.

Kapot gemaakt
Uit de slachtofferverklaring van de vrouw blijkt echter dat haar ex-man haar mishandelde. „Ik verloor het besef van tijd. Werd geslagen en geschopt, durfde uit angst niets aan anderen te vertellen. Hij zette mij in wintermaanden in mijn pyjama buiten op straat. Hij heeft mij kapot gemaakt.’’

Valse beschuldigingen
De man ontkent de beschuldigingen en beweerde maandag in de rechtbank in Arnhem dat hij haar nooit heeft geslagen. „Natuurlijk, we hadden wel eens discussies. Dat is ook de reden dat we uit elkaar zijn gegaan. Maar ik heb haar nooit geslagen of überhaupt iets aangedaan.” Uit rapportages komt een beeld naar voren dat de verdachte een stabiele, rustige man is. „Dat klopt ook. Ik probeer haar juist vaak te kalmeren. Dit zijn allemaal valse beschuldigingen.”

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.