Volledig scherm
© Thinkstock

A12 Grijsoord - Ede hele weekend dicht richting Utrecht

EDE - De snelweg A12 tussen knooppunt Grijsoord bij Arnhem en Ede is vanaf vrijdagavond een weekend lang dicht in de richting Utrecht. Aannemer Heijmans rondt de verbreding van de weg van twee naar drie rijstroken af.

De weg gaat vrijdagavond dicht om 21.00 uur en gaat maandagmorgen om 5.00 uur volgens plan weer open.

Slopen
Het verkeer heeft dan de beschikking over drie rijstroken. De verbrede weg in de richting Arnhem werd enkele weken geleden al opengesteld. Heijmans gebruikt de afsluiting om het gehele traject van 11 kilometer te asfalteren. Ook rondt de aannemer onder meer de sloop van het N224-viaduct over de A12 af.

Omrijden
De afritten Oosterbeek (afrit 25) en Wageningen-Ede (24) bij Ede zijn tijdens de afsluiting niet beschikbaar. Doorgaand verkeer vanuit Arnhem richting Amsterdam moet omrijden via de A50 en de A1. Verkeer naar Utrecht moet de A15 richting het westen nemen en vervolgens de A2.

Wie vanuit Arnhem richting Ede wil, kan de provinciale weg N224 nemen. Verkeer richting Wageningen gebruikt de A50 en de N225. Wie naar Veenendaal, moet kan de A15 en vervolgens de Rijnbrug bij Rhenen (N233) gebruiken.

80 miljoen euro
De verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord is in februari vorig jaar begonnen en kost Rijkswaterstaat ruim 80 miljoen euro.