Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Acht aanhoudingen bij grootscheeps drugsonderzoek in Gelderland

NIJMEGEN - De politie heeft dinsdagmorgen meerdere invallen in de regio gedaan – onder meer in Arnhem, Nijmegen en Zevenaar – in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt, witwassen en valsheid in geschrifte. Daarbij zijn in totaal zeven mannen en een vrouw van 26 tot 58 jaar aangehouden.

Er zijn dinsdagmorgen invallen gedaan in woningen in Arnhem, Nijmegen, Zevenaar, Beuningen en Ewijk. Ook zijn panden in Almere, Amsterdam, Rhoon en Vlaardingen doorzocht. Daarbij zijn administraties, gegevensdragers en softdrugs gevonden. Ook werd beslag gelegd op twee auto's.

Aanhoudingen
Bij de actie waren ruim 100 agenten betrokken, aldus de politie. Die hebben aanhoudingen verricht in Zevenaar, Arnhem, Ewijk, Beuningen en Amsterdam.

De politie startte in mei 2015 het onderzoek nadat er informatie was binnengekomen. „Over de inhoud van het onderzoek en personalia van de verdachten doen we in het belang van het onderzoek nog geen uitspraken”, aldus een woordvoerder van de politie.

Weet u in welke woningen en/of panden er dinsdagmorgen invallen zijn gedaan? Laat het ons weten via online@gelderlander.nl