Volledig scherm
De gestolen tractor met kipper zoals deze werd teruggevonden in Nijmegen: met een lekke voorband. © Enzerink BV

Achterhoeks grondbedrijf vindt gestolen tractor terug in Nijmegen

HENGELO/ NIJMEGEN - Straat- en grondwerkbedrijf Enzerink uit het Gelderse Hengelo heeft vrijdag een tractor met kiepbak (kipper), die de nacht ervoor was gestolen in Duiven, teruggevonden in Nijmegen. Een kraanmachinist die daar 's morgens aan het werk ging, zag de combinatie zien staan aan het eind van een doodlopend bospad. De tractor had een lekke voorband.

Tijdens de koffiepauze van de kraanmachinist was er nog niemand op komen dagen bij de combinatie. Daarop belde de kraanwerker het Achterhoekse bedrijf om te vragen of dat wel klopte.

Gestolen
Enzerink was uitermate blij met dat telefoontje, want de combinatie was juist in de nacht van woensdag op donderdag gestolen bij de Intratuin in Duiven. Daar is het bedrijf bezig met werkzaamheden, het materieel blijft 's nachts staan. Onbekenden hadden de combinatie, die tienduizenden euro's waard is, meegenomen.

Band vervangen
Nadat Enzerink de politie had ingeseind, zijn medewerkers van het bedrijf naar Nijmegen gegaan, hebben de lekke band vervangen en zijn met de combinatie terug naar de Achterhoek gereden.

Behalve de lekke band was er verder geen schade aan de tractor of de kiepbak, meldt een werknemer van het Hengelose bedrijf.