Volledig scherm
De Mauritssingel aan de andere kant van de brug, ook leeg. © Dennis Greijn

Actie nodig tegen geluidsoverlast verkeer Prins Mauritssingel

NIJMEGEN - Wethouder Harriët Tiemens gaat binnenkort met Lentse bewoners in overleg over de mogelijkheden om de lawaai-overlast van het verkeer langs de Prins Mauritssingel terug te dringen.

De singel zorgt volgens de meeste bewoners voor veel overlast in de woningen en in de tuinen, ook al zijn de woningen goed geïsoleerd.

Overlast
De overlast wordt vooral veroorzaakt door de hoge snelheid van het verkeer. Vrijwel geen enkele automobilist en motorrijder houdt zich aan 50 kilometer per uur, de maximum snelheid op dit traject. „Er wordt hier knetterhard gereden", zegt wethouder Tiemens. „Dit moet echt anders."

Groen
Bewoners pleiten onder meer voor een groenere uitstraling van de Prins Mauritssingel. Tiemens wil daar wel aan meewerken. Met meer groen langs de weg en in de middenberm hoopt Tiemens de snelheid van het verkeer terug te brengen. „Automobilisten moeten beseffen dat dit geen snelweg is."

Veel bewoners willen, dat op deze route van en naar Nijmegen ook een flitspaal komt. Enkelen pleiten ook nog voor een geluidsscherm.