Volledig scherm

Actie voor behoud Thomas van Acquinostraat (fotoserie)

NIJMEGEN - Save the Seventies: met die slogan willen Helene Stafleu en Noël Spauwen de Thomas van Aquinostraat op de campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit behouden. Het straatje, dat het hart van de campus vormt, dateert uit het einde van de jaren 70 en staat op de nominatie om gesloopt te worden.

De universiteit wil vanaf 2017 beginnen met ontmanteling van de universiteitsgebouwen aan de Thomas van Aquinostraat, uiterlijk 2020 moet op die plek nieuwbouw staan.

Architectuur
„De universiteit beseft niet waar zij mee bezig is", zegt Stafleu. „Je kunt iets maar één keer afbreken. Het zijn gebouwen die uit de mode zijn geraakt, stammen uit een periode waar niemand zich nu om bekommert. Terwijl het op het gebied van architectuur heel goed in elkaar steekt."

Zo lang er geen nieuwbouw staat, wil Stafleu actie voeren: „Ik merk dat veel mensen er net zo over denken. Wie weet komt de universiteit nog wel tot inkeer."

Lelijk gedrocht of 'uniek stijlvoorbeeld'? Bekijk hieronder de foto's van de straat en oordeel zelf (foto's Helene Stafleu).

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Helene Stafleu
Volledig scherm
© Helene Stafleu