Volledig scherm
Het stoomtreintje in 2013, klaar voor transport naar Zweden. foto Bert Beelen

Actie voor terugkeer stoomtreintje in Goffertpark (video)

NIJMEGEN - Het stoomtreintje dat tot en met 2012 door het Goffertpark reed moet terugkeren. Dat vinden inmiddels ruim 1.100 enthousiastelingen die een petitie op internet hebben getekend.

Het treintje Rollecate werd in 2013 getransporteerd naar Zweden, waar het een attractie werd in het Niels Holgerssonpark.

Te koop
Inmiddels staat het weer te koop. Drie oud-machinisten uit Nijmegen proberen nu het treintje weer terug te kopen, zodat het opnieuw kan gaan rijden in het Goffertpark. De petitie is één van de eerste acties van de drie. Er staan verder diverse gesprekken gepland, onder meer met de gemeente Nijmegen en een evenementenorganisator.

Herinneringen
De mogelijke terugkeer, die overigens nog erg onzeker is, zorgt de afgelopen dagen meteen al voor veel enthousiasme. Veel mensen die de petitie hebben ondertekend hebben mooie herinneringen aan het treintje. Het begon in 2009 weer te rijden, nadat het daarvoor zo'n acht jaar had stilgestaan. Het was decennialang een belangrijke attractie voor de Goffert.

Bekijk hieronder een video van het stoomtreintje. 

Nostalgie. Dit is het stoomtreintje op de Goffert. Nostalgia. Little steam engine at the Goffert Park, Nijmegen, the Netherlands