Volledig scherm
Een politieagent stelt een 1e onderzoek in na het scooterongeval. © Henk Baron

Advocaat in cassatie tegen uitspraak Nijmeegs scooterdrama

NIJMEGEN - De advocaat van Mohamed El G., de man die gister tot vier jaar cel is veroordeeld voor zijn aandeel in de dood van Mario van de Geijn, gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Dat kondigde hij meteen na de uitspraak van gisteren aan.

De advocaat van Mohamed A., die werd veroordeeld tot drie jaar en negen maanden cel, wil eerst overleg met zijn cliënt voordat hij een besluit neemt over eventuele verdere stappen. De 24-jarige man kreeg een lagere straf dan Mohamed El G., omdat volgens het gerechtshof de redelijke termijn waarbinnen zijn zaak zou moeten zijn afgehandeld was overschreden.

Uitgelopen
El G. krijgt deze korting niet, omdat mede door zijn toedoen de zaak is uitgelopen. Zo was hij vorig jaar augustus ineens in Marokko om daar te trouwen, toen zijn zaak zou worden behandeld. Er volgde daarom drie maanden uitstel. 

Het OM en de twee verdachten hebben nu twee weken de tijd om in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het hof. Als het tot een juridisch vervolg komt, mogen ze dat in vrijheid afwachten.