Volledig scherm
De auto-ambulance met daarop de Ferrari werd gestopt op de Pleyroute door agenten. Die gingen er meteen mee op de foto. © PR

Agenten zetten politie-Ferrari aan de kant in Arnhem

HUISSEN - De speciale politie-Ferrari was amper het terrein van Bordbusters in Huissen af, of hij werd al aan de kant gezet. Werknemers van het bedrijf hadden de F12 omgetoverd tot een politiewagen voor de benefietrally SG2K (Streetgasm 2000). Compleet met werkend zwaailicht en sirene.

„Er zat al meteen een échte politiewagen achter ons. Op de Pleyroute bij Arnhem werden we vervolgens aan de kant gezet”, vertelt directeur Kenneth Neervoort van Bordbusters. De agenten kwamen er al vlot achter dat er niets mis was met de auto. „Omdat-ie werd vervoerd op een auto-ambulance én de strepen niet één-op-één hetzelfde waren.”

Opvallende verschijning
De supercar is op een auto-ambulance naar de Tsjechische hoofdstad Praag gebracht, waar 100 auto's gisteren zijn begonnen aan de rally van 2.000 kilometer. Een deel van de opbrengst gaat naar de strijd tegen kanker.

De politie-Ferrari is één van de opvallendste verschijningen in de benefietrally. „De wagen rijdt mee in een groep met het thema 'justitie', in de breedste zin van het woord. In die groep rijden ook auto's met bijvoorbeeld nep-kogelgaten en politiewagens uit andere landen.”

Mag niet 
Volgens politiewoordvoerder Ruud Visser is het in Nederland verboden de striping van de politie zichtbaar te voeren. Op de strepen in die vorm en kleurencombinatie zitten auteursrechten, net als op het politielogo en -uniform. „Nu werd dit voertuig getransporteerd op een auto-ambulance én werd de wagen naar het buitenland vervoerd voor een rally met een goed doel. Die combinatie zal de reden zijn dat-ie door mocht rijden.”

Na het korte intermezzo in Arnhem mocht de politie-supercar verder. Maar niet voordat de agenten beiden even achter het stuur op de foto gingen.

Politiekorpsen
Of de politiewrapping na de finish in Monaco weer van de auto af gaat, weet Neervoort nog niet zeker. „Ik ben al gebeld door politiekorpsen uit Groningen, Utrecht en Maastricht met de vraag of ze de Ferrari mogen gebruiken voor bijvoorbeeld demo-dagen. Dat moet ik natuurlijk eerst even overleggen met de eigenaar.”

Zonder schade
Uiteindelijk moet die wrapping toch van de F12 af, die een nieuwprijs heeft van ruim 420.000 euro. Dat gebeurt zonder schade of resten, weet de Bordbuster-directeur. „Tenminste, dat hoop ik wel ja. Anders heb ik een groot probleem”, sluit hij lachend af. 

Volledig scherm
De gewrapte F12 heeft het nummer 98 meegekregen. © PR
Volledig scherm
De Ferrari F12 wordt gewrapt. © PR
Volledig scherm
De politie-Ferrari in volle glorie. © PR