Volledig scherm
De Airborne Wandeltocht in Oosterbeek. foto ANP

'Airbornehotels' traditioneel vol tijdens jaarlijkse wandeltocht

OOSTERBEEK - De 70e versie van de Airborne Wandeltocht leidt bij de plaatselijke hotels niet tot een stortvloed aan extra boekingen. Geen reden voor zorg, want tijdens het Airborneweekend is het traditioneel al volle bak.

De Oude Herbergh aan de Utrechtseweg is met zijn zes kamers in Oosterbeek de kleinste aanbieder. „En we zitten helemaal vol, maar dat is niets bijzonders want dat is elk jaar zo", zegt eigenaar Miranda van de Wetering.

Wachtlijst
„We zitten hier nu elf jaar, en al die jaren zijn we in het Airborneweekend volgeboekt. Sterker nog, vrijwel zonder uitzondering door dezelfde mensen. Vaak boeken ze bij vertrek al weer voor het volgende jaar. En natuurlijk is er, door omstandigheden, wel eens een afzegging. We hebben zelfs een wachtlijst met mensen die tijdens de Airbornewandeling die kamer willen overnemen."

Grote hotels ook vol
Ook de grotere hotels van de Bilderberggroep in de gemeente Renkum, het Fletcher Hotel Doorwerth en het Van der Valk Hotel aan de Amsterdamseweg in Arnhem zitten in het Airborneweekend flink vol. Net als bij de kleinere hotels is dat min of meer vaste prik. Niet alleen tijdens de Wandeltocht loopt het vol, maar ook tijdens de herdenkingen later in september.

Voor hele verhaal zie De Gelderlander van donderdag 25 augustus, editie Arnhem. Of kijk in onze e-paper.