Volledig scherm
Het logo van Alewijnse.

Alewijnse in Nijmegen stoot divisie af

NIJMEGEN - Elektrotechnisch bedrijf Alewijnse uit Nijmegen gaat een bedrijfsonderdeel verkopen. Het gaat om Alewijnse Technisch Beheer.

Bij dit bedrijfsonderdeel werken 220 mensen in vestigingen in Delft, Utrecht en Zwolle. Het onderdeel, met een omzet van 32 miljoen euro, gaat over naar SPIE Nederland.

Automatisering
Alewijnse Technisch Beheer doet het technisch beheer van installaties in gebouwen. Met het afstoten van dit bedrijfsonderdeel gaat Alewijnse zich nu volledig richten op haar maritieme en industriële elektrotechnische- en automatiseringsactiviteiten.

Installatiewerk
Dit voorjaar sloot Alewijnse een van de werkmaatschappijen, Alewijnse Nijmegen Utiliteit, waar 38 mensen werkten. Dit onderdeel richtte zich op elektrotechnisch installatiewerk in gebouwen. Het aanbod was echter groter dan de vraag en de verliezen liepen twee jaar op rij op, aldus Alewijnse toen.

350 mensen
Bij het bedrijf, gevestigd aan de Energieweg, werken 350 mensen. Wereldwijd heeft het bedrijf 1.300 medewerkers. Het familiebedrijf dat Alewijnse is, bestaat al meer dan honderd jaar.