Volledig scherm

Alle hotels zijn vol tijdens Vierdaagse, wat nu?

NIJMEGEN - Nog een hotel boeken in het centrum van Nijmegen in de Vierdaagseweek? Jammer dan, te laat. Via de meeste boekingssites is geen kamer meer te krijgen. Welke opties blijven er nog over om de nacht door te brengen?

In de stad en de directe omgeving zijn geen hotelkamers meer te krijgen. Zelfs in Hotel Nijmegen-Lent van Van der Valk, dat nog maar net open is, zit alles tjokvol. Maanden geleden al.

Creatief
De wandelaars zijn vrijwel allemaal onder dak, omdat er voor hen altijd veel extra bedden worden geregeld. De bezoekers moeten improviseren als ze nog willen overnachten. Enkele creatieve tips voor de late boekers.

Huren
Campings vol? Hotels vol? Toch is er best een kans dat er nog een slaapplaats vrij is in het centrum van Nijmegen. Gewoon even de website Airbnb.nl checken. Nijmegenaren die de stad willen ontvluchten vanwege de hamburgerlucht en het lawaai bieden hun woning of kamer te huur aan, soms zelfs tegen schappelijke prijzen. Zo kun je voor 45 euro per nacht op de Grote Markt eersterangs zitten, met uitzicht op een van de vele podia in het centrum.

Mensen ontmoeten
Couchsurfing is ook nog een optie; een plekje op de (slaap)bank van een onbekende Nijmegenaar. Altijd leuk. Michiel van Lierop (27) biedt in Nijmegen via de site couchsurfing.com een slaapplaats aan. Omdat hij het leuk vindt om mensen te ontmoeten, zegt hij. Aanvragen voor een slaapplaats komen vaak pas op het laatste moment binnen.

Hotelletje in Arnhem
In de provinciehoofdstad zijn vrijwel zeker nog hotelbedden beschikbaar. De treinverbinding tussen Arnhem en Nijmegen is ook 's nachts prima. Vanwege de Vierdaagse rijden er tijdens de nachtelijke uurtjes extra treinen tussen de twee steden.

Volledig scherm

Camping
Op de Vierdaagsecamping aan de Vossendijk zijn feestgangers nog welkom. Dat is bijzonder, want veel campinghouders houden wandelaars en feestgangers liever apart. Het leefritme is immers totaal verschillend en dat leidt gemakkelijk tot overlast en conflicten.

Volledig scherm

Foto's Paul Rapp

Volledig scherm
© Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp
Volledig scherm
© Paul Rapp