Volledig scherm
De nevengeul bij Lent. © Gerard Verschooten

Alle Nijmeegse watersportclubs kunnen in Bastion

NIJMEGEN - Een botenhuis, een kantine, kantoren en een clubhuis voor acht watersportverenigingen. Er zijn vergevorde plannen om het lege Bastion onder de verlengde Waalbrug in te richten als een groot watersportcentrum voor de Spiegelwaal.

In het Bastion is een oppervlakte beschikbaar van maar liefst 3.000 vierkante meter. Door er een extra tussenverdieping in te bouwen, en die ruimte is er, wordt die zelfs uitgebreid naar 5.000 vierkante meter. Dat is ongeveer de afmeting van een klein voetbalveld.

Het complex wordt dan zo groot dat het als club- en botenhuis kan dienen voor álle Nijmeegse watersportclubs, die in de nevengeul actief willen worden. Dat zijn er een stuk of acht.

Subsidie
De investeringen in het watersportcentrum, zo'n 5 miljoen euro, zullen volgens wethouder Bert Velthuis overigens nooit uit de toekomstige huuropbrengsten van het Bastion opgebracht kunnen worden. Velthuis gaat daarom op zoek naar subsidiemogelijkheden.

Volgens Rob Cuppen, secretaris van de Stichting Watersport Nijmegen en directeur van het Radboud Sportcentrum, kunnen de watersportclubs 'goed leven met de nu voorgestelde aanpak van de gemeente'.