Volledig scherm
Muziekvereniging Mystique is Nederlands Kampioen geworden. © Peter Reinders

Alternatief voor Taptoe Arnhem in voorbereiding

ARNHEM - De drie Arnhemse muziekkorpsen – die mee zouden doen aan de taptoe – zijn van plan een vervangend muziekfestival te houden. Als het doorgaat – wat op korte termijn wordt beslist – vindt het op 9 juli plaats op het sportpark aan de Drielsedijk in Arnhem.

„We hopen zo de pijn te kunnen verzachten van de mensen die een kaartje hebben gekocht”, zegt John van Alebeek van Showband Mystique. De andere twee bands die aan taptoe deel zouden nemen zijn het Arnhems Trompetterkorps en de Paradegirls. ,

„We zijn al maanden bezig met de muzikale voorbereiding, we hebben hier ontzettend veel tijd in gestopt", zegt Van Alebeek.

Vergunning
De gemeente Arnhem heeft inmiddels laten weten binnen een week een evenementenvergunning af te kunnen geven. De drie muziekgezelschappen hopen andere korpsen in de stad bereid te vinden mee te doen.

Gratis
De toegang tot het evenement wordt gratis. De kosten kunnen laag zijn, omdat op het sportpark alle benodigde faciliteiten (kleedruimten, bar, hekken) al aanwezig zijn. „Het wordt natuurlijk niet een evenement van de grootte van de geplande taptoe. Ook niet met buitenlandse groepen. Zie dit als een geste aan de stad", zegt Van Alebeek.

Korting
Er zijn nog meer initiatieven om de de gedupeerde kaartkopers tegemoet te komen. Zo geeft de Internationale Taptoe België 15 procent korting aan eenieder die in Arnhem een kaartje heeft gekocht. Deze Belgische taptoe is op 7 oktober in Oostende en op 8 of 9 oktober in Lommel (bij Eindhoven).

De organisatie is zelfs bereid de bezoekers gratis met een bus op te halen in Arnhem en Nijmegen. De kaartjes voor de Belgische taptoe zijn te koop op i-t-b.be.