Volledig scherm
Muziekvereniging Mystique is Nederlands Kampioen geworden. © Peter Reinders

Alternatieve taptoe in Arnhem gaat ook niet door

ARNHEM - De taptoe - die drie Arnhemse muziekverenigingen hadden willen houden als vervanging van de afgelaste Taptoe Arnhem - gaat niet door.

Op korte termijn bleken er geen bands bereid mee te doen.

Gedupeerd
De drie muziekverenigingen (Showband Mystique, Arnhems Trompetterkorps, Paradegirls) waren zelf gedupeerd door het niet doorgaan van Taptoe Arnhem. Ruim een week geleden maakten zij bekend, dat zij plannen hadden voor een alternatieve taptoe, als pleister op de wonde. Deze zou op 9 juli gehouden worden op het sportpark aan de Drielsedijk. Maar de korpsen hebben de organisatie uiteindelijk niet rond gekregen.

Teruggetrokken
Drie andere Nederlandse bands - die zich aanvankelijk enthousiast hadden betoond voor de plannen - hebben zich uiteindelijk teruggetrokken. „Je kunt je voorstellen hoe zoiets gaat", zegt bestuurslid Peter Reinders van Showband Mystique. „Het bestuur van zo'n korps is enthousiast, maar moet natuurlijk eerst nog wel even de leden consulteren. Dan blijken veel mensen het kort voor de vakantie erg druk te hebben. Hoe het ook zij: ze hebben zich allemaal teruggetrokken."