Volledig scherm
Een ambulance staat paraat langs de Veemarkt in Nijmegen. © DG

Ambulances rijden weer af en aan voor oververhitte Vierdaagsewandelaars

NIJMEGEN - De ambulances rijden weer af en aan voor de Nijmeegse Vierdaagse. Vroeg in de middag waren er al vijf lopers naar het ziekenhuis vervoerd, inmiddels wordt er om drie à vier minuten een ambulance opgeroepen.

De lopers hebben veel last van de warmte.

113 ritten
Dat uit zich met name in de vorm van flauwtes en misselijkheid. Op de eerste wandeldag werden honderden lopers onwel als gevolg van de warmte. In totaal moesten ambulances 113 ritten maken voor de Vierdaagse. 30 mensen belandden in het ziekenhuis. De meeste lopers konden gisteren vrij snel weer naar huis. Voor zover bekend zijn er geen ernstige slachtoffers van de hitte.

Extra mensen
Het Rode Kruis heeft vandaag extra mensen ingezet om de lopers te kunnen helpen. De lopers van de 30 en 40 kilometer mochten vanochtend een half uur eerder starten. Morgen gaan de startijden weer terug naar normaal omdat er dan lagere temperaturen worden verwacht. Wel wordt hen aangeraden regenkleding mee te nemen.

Uitvallers
Voor vandaag wordt ook al gewaarschuwd voor een eventuele onweersbui. Buienradar laat echter zien dat er voorlopig niks te verwachten is. Gisteren vielen er veel meer wandelaars uit dan normaal: 1.200, terwijl bij normale omstandigheden dat aantal op 700 à 800 had gelegen.