Volledig scherm
Kinderen spelen op een Schoolplein14 in Blaricum. © schoolplein14.nl

Anne Frankschool krijgt Cruijff-schoolplein

ARNHEM - De Anne Frankschool uit Arnhem beschikt vanaf donderdag over een bijzonder schoolplein. Om 08.30 uur is dan de opening van Schoolplein14 van Johan Cruijff.

Schoolplein14 wil leerlingen tijdens en na schooltijd uitdagen om samen meer te bewegen en te sporten. Dat gebeurt door op het schoolplein lijnen en kleurvlakken aan te brengen. Kinderen gebruiken die om te sporten of spellen te spelen.

250 scholen
Het uitdagende schoolplein is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. In Nederland beschikken ruim 250 scholen nu over zo'n plein.

Schoolplein14 is een intitiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen, te bewegen en te sporten. Op dit moment zijn veel schoolpleinen van basisscholen saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar kleine aanpassingen willen we schoolpleinen creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein worden verschillende coatings aangebracht die sport- en spelvormen bieden, bijvoorbeeld een atletiekbaan, lijnen op de muren of netspelen. Schoolplein14 brengt niet alleen jeugd in beweging, het helpt de school in het behalen van verschillende maatschappelijke en onderwijskundige doelstellingen. Zoals meer bewegen, samen spelen, samenwerken, op een respectvolle manier met elkaar omgaan, zelfstandigheid, het omgaan met emoties, het nakomen van regels en het tegengaan van pestgedrag. Kijk voor meer informatie op www.schoolplein14.nl