Volledig scherm
Juan Silvestre (rechts) op de foto met zijn held Guram Kashia. © DG

Argentijnse Vitesse-fan ontmoet grote held Guram Kashia

ARNHEM - 'De belangrijkste dag' van zijn leven is zaterdag, als zijn club Vitesse in Arnhem voetbalt tegen Go Ahead Eagles. Maar ook vandaag maakte de Argentijnse Vitesse-fan Juan Silvestre (44) iets bijzonders mee.

Heel even stond hij oog in oog met zijn 'grote held': Vitesse-aanvoerder Guram Kashia. Silvestre overhandigde de Georgiër na de ochtendtraining van Vitesse het tenue van de Argentijnse topclub Boca Juniors, waar hij een seizoenkaart heeft. In ruil daarvoor kreeg hij de aanvoerdersband van Kashia. „Dit maakt me heel emotioneel. I'm very happy”, liet Silvestre daarna weten.

Geld ingezameld
Hij verblijft nu twee weken in Arnhem. Vitesse-supporters hebben, samen met de club, geld ingezameld voor de reis en het verblijf van Silvestre in Arnhem. De man uit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires volgt Vitesse al bijna twintig jaar op de voet. Via een videospel maakte hij kennis met de Arnhemse voetbalclub.

Duur
Silvestre droomt er sindsdien al jaren van een wedstrijd van Vitesse te bezoeken, maar een vliegreis naar Nederland is voor hem erg duur. „Dat ik op deze manier hier kan zijn, is dan ook fantastisch”, zegt hij dankbaar.