Volledig scherm

Arnhem betaalt morrend twee ton voor groene taxibusjes

ARNHEM - Arnhem moet tegen zijn zin de komende jaren zo'n 200.000 euro uittrekken voor een duurzaam doelgroepenvervoer. Dat zal de komende jaren onder de naam Avan (Aanvullend openbaar Vervoer regio Arnhem Nijmegen) worden uitgevoerd door 232 voertuigen.

Dat zijn busjes die voor 7 procent op stroom rijden, voor 88 procent op groengas en voor 5 procent aangedreven worden door milieuvriendelijke dieselmotoren. Zij verzorgen per 1 september het vervoer in negentien gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.

Gemeenten
Concreet gaat het behalve om Arnhem en Nijmegen om de gemeenten Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Berg en Dal, Heumen, Lingewaard, Montferland, Mook en Middelaar, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

'Duurzame optie'
Zij kozen donderdag tijdens een besloten vergadering in ruime meerderheid – Arnhem uitgezonderd – voor de 'duurzame optie'. „Met dit besluit laten we zien dat we ook in het doelgroepenvervoer als regio duurzaam willen zijn", aldus Arthur Boone, voorzitter van de Vervoerorganisatie Regio Arnhem Nijmegen.