Volledig scherm
Nationaal Sportcentrum Papendal.

Arnhem borgt 15 miljoen euro voor Papendal

ARNHEM - De gemeente Arnhem staat garant voor een lening van 15 miljoen euro die Nationaal Sportcentrum Papendal afsluit.

De miljoenen worden gebruikt voor de nieuwe judohal en het renoveren van de atletiekbaan en de sporthal op het complex. Papendal sluit de lening af met een looptijd van 30 jaar, exact de termijn van een nieuw convenant dat Arnhem en het sportcentrum hebben afgesloten. Als tegenprestatie faciliteert Papendal de breedtesport in de Gelderse hoofdstad.

Contract verlengd
Het convenant en de borgstelling, die Papendal een gunstig rentepercentage oplevert, vloeien voort uit de 2,5 miljoen die Arnhem in 2010 investeerde in de Arnhemhal. Voorwaarde daarvoor was destijds dat Arnhemse groepen en de sport voordeel hebben van de faciliteiten. Dat contract werd getekend bij het opleveren van de hal in 2012 en wordt nu met 30 jaar verlengd tot 2046.

Arnhem: geen subsidie
Arnhem verstrekt zelf geen geld. De garantstelling houdt in dat de gemeente de lening aflost, mocht het sportcentrum failliet gaan. Papendal zelf is onderpand voor de lening en vertegenwoordigt een waarde die de 15 miljoen euro te boven gaat.

Meer over de garantstelling in de Gelderlander van woensdag 21 september, editie Arnhem. Ook te lezen in de e-paper.