Volledig scherm

Arnhem gaat kunstwerken veilen

ARNHEM - Arnhem gaat 2.000 kunstwerken veilen die de gemeente via de BKR (Beeldende Kunst Regeling) in bezit heeft gekregen. De opbrengst is voor de Voedselbank.

De collectie bevat voornamelijk schilderijen, maar ook beelden en andere objecten. De werken worden online geveild via de website van Notarishuis Arnhem.

Veilingen
De eerste veiling, van ruim 500 kunstwerken, start op zaterdag 11 juni en sluit op maandag 20 juni. De werken zijn in het Notarishuis aan de Bakkerstraat 19 te bekijken op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni van 12.00 tot 17.00 uur. De tweede veiling is in september, de derde in december.

Uitkering
De BKR bood kunstenaars de kans zich geheel aan hun beroep te wijden. Tegen inlevering van werken kregen zij een uitkering. De regeling werd in 1987 afgeschaft. Arnhem had aanvankelijk 11.000 werken van kunstenaars uit de gemeente in bezit. Enkele werken zijn toegevoegd aan de collectie van Museum Arnhem of naar de kunstuitleen gegaan.

In De Gelderlander van donderdag, editie Arnhem, en in de online editie, een bezoekje aan het Arnhems Notarishuis met kunstcriticus Martin Pieterse.