Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Arnhem gaat stemmen over woningplan Meinerswijk

ARNHEM - Er komt een volksraadpleging over de woningbouwplannen voor Meinerswijk in Arnhem. Bij elkaar 3.153 Arnhemmers hebben een handtekening gezet als steunbetuiging voor het referendum.

Dat blijkt uit de laatste tellingen die zojuist bekend zijn gemaakt door het Bureau Verkiezingen van de gemeente Arnhem.

Vlag uit
Met dit aantal is het referendumverzoek van de tegenstanders van de woningbouwplannen ruimschoots gehaald. De initiatiefnemers van het referendum steken morgen letterlijk en figuurlijk de vlag uit.

Stadblokken
„Morgen gaan we dat doen bij de Stadblokken”, reageert Hilde Stroot van Kloppend Stadshart, dat samen met Milieudefensie en wijkplatform Malburgen West optrekt. De actiegroepen hebben nog tot en met woensdagmiddag 17.00 uur de tijd om nog meer steunbetuigingen binnen te halen. Bij het stadhuis hebben zich tot en met vrijdagmiddag 2.197 mensen gemeld die het referendum steunen. Bij Loket Zuid op Kronenbug 956.

Tellen
Op vrijdag gaat een commissie alles officieel tellen. Dan maakt die commissie bekend of de stemming geldig is. Vervolgens wordt bepaald wanneer het referendum wordt gehouden. De volksraadpleging moet binnen een half jaar plaats vinden.