Volledig scherm
© Niek Verhoeven

Arnhem hoopt dat student spits mijdt

ARNHEM - Studenten gaan in Arnhem te vaak met de auto naar college. Kosten en de nadelen voor het milieu weerhouden hen er niet van. Ze kiezen voor gemak. Dat kan beter, vindt de gemeente Arnhem en schreef daarom op het online platform CityChallenges een wedstrijd uit.

Deze wedstrijd maakt onderdeel uit van een programma van de provincie om tot en met 2018 de bereikbaarheid van Arnhem te verbeteren. Gedragsbeïnvloeding is daarin belangrijker dan extra asfalt.

Spits
Er reizen per ochtend of avond zo'n 3.825 mensen in de spits door de wijk Presikhaaf, thuishaven van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Onder hen 575 HAN-studenten. De totale Arnhemse spits bedraagt ongeveer 17.000 forenzen met de auto per dag.

App
Bij de CityChallenges kwamen 55 ideeën binnen. Winnaar Ruben Spelier stelde voor 500 studenten via de app Roudle te koppelen aan mensen die in Arnhem hun geld verdienen, zodat de student kan meerijden van en naar Arnhem. Spelier schuift binnenkort bij de gemeente Arnhem aan om deel te nemen aan een proef met de verkeersinformatie app Filemeister.